Om gartneriet

Hillerød Stadegartneri ved Hans-Henrik Källstrøm
Foto: John Jessen Hansen

Hillerød Staudegartneri er et lille gartneri, som dyrker stauder og krydderurter til detailsalg på gammeldaws manér. Min grundidé er at dyrke så mange af planterne som muligt selv og dét uden brug af giftstoffer.

Hillerød Staudegartneri satser på et sortiment af stauder og krydderurter med mange af de velkendte, men også nogle af dem, der ikke så ofte ses i handlen. For tiden kan jeg tilbyde op imod 200 forskellige stauder og krydderurter, og flere er på vej. Jeg driver gartneriet alene og på deltid.

Stauder er urteagtige, flerårige planter. Stauderne spirer om foråret og blomstrer i løbet af sommeren. Sent på efteråret visner de overjordiske dele af planten. Jeg har ikke drivhus, så væksten af mine stauder og krydderurter følger årstiderne.

I løbet af foråret udarbejder og reviderer jeg listen over de stauder og krydderurter, jeg har i sortimentet. Priserne på mine planter sætter jeg efter, hvor hurtigt eller nemt planterne kan formeres, og hvor lette eller vanskelige de er at dyrke. Generelt er mine priser rimelige set i forhold til at planterne ofte er store og kraftige.

Med venlig hilsen

Hans-Henrik Källstrøm

Læs mere:

Præsentationsfolder Hillerød Staudegartneri 2018.pdf

Gode tips til dyrkning af krydderurter – Hillerød staudegartneri.pdf

Pjece om staudebede – Hillerød staudegartneri.pdf

Hjælp os - del med vennerne